Моята Matzo супа топчета

05/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си две тенджери, в който ще готвим едновременно. В едната тенджера ще бланшираме Matzo топчетата, а в другата ще варим пилешката супа.

Тенджерата за супата: наливаме 1.5 л вода, нарязваме на немного ситно пилешкото филе, моркова, лука, сол на вкус и слагаме тенджерата да заври.

След като пилето и морковите са се сварили, слагаме ситно нарязан магданоз и маслото. Варим още 1 мин. и махаме от огъня.

Тенджерата за топчетата: наливаме 2 литра вода, нарязваме на едро един морков, глава кромид лук, глава чесън, копър(3-4 стръка), четения пипер на зърна и сол на вкус, след това включваме да заври.

Докато чакаме тенджерите да заврат, правим топчетата. Разбиваме с миксер по отделно белтъците и жълтъците. След което сипваме и разбъркваме с шпатула, белтъците при жълтъците.

Сипваме газираната вода, сол, млян черен пипер, нарязан на ситно стрък копър и прибавяме по малко галета, докато се получи достатъчно гъста смес за направата на топчета.

След като водата за топчетата заври (при немного силен огън), пускаме готовите топчета внимателно и варим 2-3 мин. След като топчетата са сварени, с решетъчна лъжица ги изваждаме внимателно.

Сервираме в чиния и заливаме отгоре с един черпак от пилешката супа. Ако няма да сервираме на момента, местим топчетата в тенджерата с пилешката супа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Страхотни топчета!
0
0
Катя Благоева
Страхотни доста галеми!
0
0
Наталия Петрова
Да наистина се получават страхотни .
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв