Пълнени чушки с булгур и бял сос

05/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3526692562
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 419
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват, измиват и се оставят да се подсушат. В тенджера наливаме около 1.5 л вода с една с.л. сол и слагаме да заври.

След като водата заври, сипваме предварително изплакнатия булгур да се свари за около 10-15 мин.

След като булгурът е готов, го прецеждаме и изплакваме със студена вода.

В тиган слагаме малко масло и олио, ситно нарязания лук, настъргания морков, магданоз, нарязания на ситно домат, черен и червен пипер, задушаваме за 2-3 мин., след което прибавяме и булгура.

Разбъркваме още 2-3 пъти и махаме от огъня. С така приготвената плънка пълним чушките, нареждаме ги в тавичка и печем за около 20 мин. в загрята на 180-200 градуса фурна.

Докато чушките се пекат. приготвяме соса. В тиган разтапяме маслото и олиото и след като започнат да се пържат, прибавяме брашното, разбъркваме често.

След като пожълтее брашното, на тънка струя при непрекъснато бъркане сипваме млякото, след това поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разбъркваме, варим 1-2 мин. и махаме от огъня. След като чушките се изпекат, ги поднасяме залети със соса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
05.05.2016 09:42
Харесаха ми и май е време да изкарам моя пакет с булгур от шкафа :)
1
0
Наталия Петрова
Като дете мразех булгура,но като започнах да се храня разделно го преоткрих. Уникално вкусен е. Най - много ми харесва в салата с пресни зеленчуци, качила съм рецепти опитай.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв