Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Контраст

Сладкиш Контраст

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Сладкиш Контраст
Снимка: Потребител#167180
1 / 3
05/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6 - 8
"Сладкишът може и да е контрастен, но мненията за вкуса му са единодушни - уникален е!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • захар - 300 г
  • сода - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 3 бр.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • за заливката
  • маргарин - 125 г Калиакра с масло
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • вода - 60 мл.
  • какао - 4 - 5 с.л.
  • за белите шарки
  • маргарин - 1 с.л. Калиакра с масло
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са със стайна температура. С телена бъркалка разбърквам яйцата и захарта.

Към половината кисело мляко добавям содата, другата половина добавям към яйцата, олио по мъничко наливам и ванилия за аромат добавям. Добавям брашното на части и разбърквам. Пека в йенска форма на 140 градуса в началото, после увеличавам на 160.

Изпечения и изстинал сладкиш надупчвам със шишче. Докато изстива основата си правим заливката. Слагаме всичко в купа и варим на котлона. С четка нанасяме от заливката върху целия изпчечен блат с дупки.

Приготвяме бялата част. Mаргарина размесваме с пудрата захар и тук-там нанасяме върху шоколадовата заливка. С дървено шишче правим шарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Вкусно и неустоимо!
17.05.2016 15:20
1
1
Покажи всички подкоментари