Торта с домашен крем и орехи

05/05/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
"Не е важно, че блатовете са готови, важното е кремът да е домашен, само тогава тортата ще стане толкова сочна и вкусна "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 809
  • Преглеждания за месеца784
  • Преглеждания за седмицата202
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото със захарта и маслото да заврат, размийте жълтъците с брашното и 100 мл мляко и ги добавете на тънка струйка към врящото мляко.

Бъркайте, докато се сгъсти, добавете ваниловата захар и свалете от котлона. Завийте с фолио, за да не хваща коричка. Сложете водата да заври и добавете захарта.

Варете 3-4 мин. и добавете ваниловата захар, свалете от котлона и оставете леко да се охлади. Разтопете шоколада на водна баня.

Сложете един блат в подходяща чиния и сиропирайте с 6-7 лъжици от сиропа, оставете за минутка да попие и покрийте с крем. Сложете втория блат и повторете същото.

Направете така и с третия блат, завършете с крем, отгоре залейте с разтопения шоколад и поръсете обилно с орехи. Оставете за 3-4 часа в хладилник да стегне.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ВИЛИ-Виолета Матева
Чудесна е ,най хубаво си е домашната торта знаеш какво има в нея Браво Цвети ,супер е !
0
0
Джемиле Чешлиева
Чудесна идея. Поздравления.
0
0
Катя Благоева
много добре се е получило!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!