Торта с домашен крем и орехи

Торта с домашен крем и орехи
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
05/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Не е важно, че блатовете са готови, важното е кремът да е домашен, само тогава тортата ще стане толкова сочна и вкусна"

Необходими Продукти

  • блатове - 3 бр. готови
  • орехи - 150 г смлени
  • шоколад - 1 бр. млечен
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 13 с.л.
  • захар - 13 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - 20 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото със захарта и маслото да заврат, размийте жълтъците с брашното и 100 мл мляко и ги добавете на тънка струйка към врящото мляко.

Бъркайте, докато се сгъсти, добавете ваниловата захар и свалете от котлона. Завийте с фолио, за да не хваща коричка. Сложете водата да заври и добавете захарта.

Варете 3-4 мин. и добавете ваниловата захар, свалете от котлона и оставете леко да се охлади. Разтопете шоколада на водна баня.

Сложете един блат в подходяща чиния и сиропирайте с 6-7 лъжици от сиропа, оставете за минутка да попие и покрийте с крем. Сложете втория блат и повторете същото.

Направете така и с третия блат, завършете с крем, отгоре залейте с разтопения шоколад и поръсете обилно с орехи.

Оставете домашната торта за 3-4 часа в хладилник да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Чудесна е ,най хубаво си е домашната торта знаеш какво има в нея Браво Цвети ,супер е !
17.05.2016 18:49
1
1
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Чудесна идея. Поздравления.
17.05.2016 15:36
1
К К
К К
много добре се е получило!
17.05.2016 15:33