Пълнено агне с дреболии, гъби и ориз

05/05/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"С наша помощ приготвянето на вкусно пълнено агне ще се превърне от кулинарно предизвикателство в детска игра, в която се залага само на добрия вкус "
Приготвяне35 мин.
Готвене360 мин.
Общо395 мин.
Порции20бр
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 433
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете агнето. Отвътре го осолете добре. Запържете последователно лука, гъбите, предварително сварените и нарязани дреболии и ориза.

Добавете сол и подправки на вкус. Зашийте агнето и го намажете цялото със смес от червен пипер, сол и олио.

Поставете го в подходяща тава, върху лозови пръчки поставени кръстато.

Налейте вода и покрийте с фолио. Печете на бавен огън, около 5-6 часа.

Периодично го поливайте със соса от тавата. Накрая махнете фолиото и допечете, до образуване на златиста и хрупкава коричка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Катя Благоева
Апетитно е !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв