Пълнозърнест хляб със семена

05/05/2016
Биляна
отБилянаГотвач1733862352
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 285
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива във водата и към тях се добавят сол, захар, олио, белтък и пълнозърнестото брашно.

От всичко това се замесва меко тесто. Остава се за 30 минути на топло да бухне. След това с ръце леко се разточва и в средата се натрошава сиренето.

То се завива с краищата на тестото е се примесва още веднъж да се разпредели сиренето навсякъде. В намазнена тава се слага тестото и с ръце се оформя по тавата.

Оставя се така да втаса на топло. Отгоре се намазва с разбит жълтък, олио и оцет. Накрая се поръсва със семената. Пече се на 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Катя Благоева
Бих искала да опитам, Допада ми рецептата!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!