Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест Хляб»Пълнозърнест хляб със семена

Пълнозърнест хляб със семена

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Пълнозърнест хляб със семена
Снимка: Биляна Владова
2 / 3
05/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Без компромис с вкуса и качеството - разкошен пълнозърнест хляб със семена"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - малко повече от 1 пакет
  • мая - 1 кубче
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • мляко - 2 с.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сирене - 150 г
  • ленено семе
  • сусамово семе
  • чиa
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 - 2 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива във водата и към тях се добавят сол, захар, олио, белтък и пълнозърнестото брашно.

От всичко това се замесва меко тесто. Остава се за 30 минути на топло да бухне. След това с ръце леко се разточва и в средата се натрошава сиренето.

То се завива с краищата на тестото е се примесва още веднъж да се разпредели сиренето навсякъде. В намазнена тава се слага тестото и с ръце се оформя по тавата.

Оставя се така да втаса на топло. Отгоре се намазва с разбит жълтък, олио и оцет. Накрая се поръсва със семената. Пече се на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Бих искала да опитам, Допада ми рецептата!
17.05.2016 15:26