Сладки гофрети Чебурашка

06/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф104812429933
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо576
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и добавяме киселото мляко, прясното мляко, солта, захарта, ванилията и олиото. Най-накрая добавяме и пресятото брашно.

Разбъркваме и оставяме малко да почине поне 15 минути. Включваме гофретника и намазваме с малко масло или олио.

Когато е загрял, сипваме по половин черпак, ако е голям. Не трябва да се препълва, защото тестото излиза от формите.

Когато са изпечени някои, посипваме с пудра захар, а друга украсяваме с домашно сладко от ягоди и сметана.
подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Джемиле Чешлиева
На морето си похапвам често гофрети
0
0
Катя Благоева
Много добра визия!
0
0
Джемиле Чешлиева
Любимите ми гофрети.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв