Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета в панировка

Картофени кюфтета в панировка

К КК К
Готвач
1577281689221
Картофени кюфтета в панировка
Снимка: Дони Ники
1 / 2
06/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Лесни картофени кюфтета с панировка от яица и брашно!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • копър - сух
  • За панировката
  • яйца - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват. След това се изцеждат от водата и се намачкват.

В тях се слага 1 яйце, сол на вкус, половин детска лъжичка черен пипер, поръсва се с чубрица и сух копър. Сместа се разбърква добре и се прави на топчета, и се редят в една тавичка.

След това в една чиния се разбиват яйцата с малко сол, а в другата брашното. Взимат се приготвените картофени топчета и се овалват в брашното и след това в яйцата, и се пържат до готовност.

Хубави са за консумация с майонеза и кетчуп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Не се разпадат, защото преди това ги топим в брашно и не се правят много тънки. Не се разпадат
08.05.2016 21:21
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
не се ли разпадат като ги потопите в яйцето за панировка?
08.05.2016 04:20
1