Ориз по китайски

08/05/2016
Катя Благоеваот Катя БлагоеваПомощник Готвач 1x
"Обичате да похапвате в китайски ресторант? А защо не си приготвите вкусен ориз по китайски вкъщи "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 645
  • Преглеждания за месеца9624
  • Преглеждания за седмицата1240
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява и наситнява на малки късчета. Оризът се сварява на пара.

През това време в дълбок тиган се слага олио до се нагрее и в него се слага да се запържи оризът, след това към него се добавя грахта и рендосания на ренде морков.

След това се разбива яйцето и се сипва постепено отгоре и непрекъснато се бърка.

Запържва се добре та ориза да не е сплъстен добавя се соев сос и малко сол и пилешкото месо. Разбърква се добре и се сваля от огъня.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ани То Ани
Ани То Ани
25.07.2017 11:36
Китайско ястие без китайска сол не струва !
0
0
Албена
Албена
11.05.2016 19:33
Апетитно,почти като в китайски ресторант.
3
0
Катя Благоева
е снимката е найстина на ориз по китайски
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв