Виненки с мармалад

Виненки с мармалад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
23/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Най-вкусните виненки се правят с мас, точно както бабите ни са ги правили"

Необходими Продукти

  • мас - 1 ч.ч. разтопена
  • бяло вино - 200 мл
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 щ.
  • мармалад - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти /без сладкото/ се смесват и замесваме меко тесто. Разделя се на две части.

Всяка се разточва на правоъгълник и се нарязва на квадрати със страна от 7 см.

Поставя се малко сладко, притиска се в двата края и се навива на пура. Нареждат се тава леко намазана с олио.

Печем в загрята фурна на 190 градуса около 20 минути до бледорозово.

Още топли локумките се поръсват с пудра захар.

Виненките с мармалад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Като малка често правех с баба! Любими са ми!
15.05.2016 01:23
2
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Любими сладки от детството ми.
07.05.2016 00:59