Вита пита със сирене

21/09/2011
"Майсторлък е да се умеси пита, но двойно по-голям майсторлък е да се разточи, завие и изпече, така че да вземе акъл на гостите "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 868
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • сирене - 1 кг краве
  • яйца - 2 - 3 броя
  • масло - 125 г разтопено, може и мас или олио
  • оцет - 1 с.л.
  • сода - 1 и 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма тава и направете кладенче по средата. Сложете в него оцета, содата, олиото, солта и 2 яйца. Започнете да бъркате, като постепенно прибавете около 400 мл вода. Замесете тесто и го оставете да втаса.

Разделете тестото на 4 топки. Всяка топка разточете с големината на тавата, в която ще печете питата. Поливайте корите с малко разтопено масло, натрошете отгоре част от сиренето и ги завивайте и усуквайте на охлюв. Усуканите парчета се подреждат в намазнена тава и се оставя отново да втаса на топло.

Витата пита се маже с разбит жълтък и се пече в силно загрята фурна за около 30-35 минути.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Ваня Георгиева
Във всяка рецепта за пита трябва да има поне щипка захар ако не лъжичка.
0
0
мона
мона
02.10.2013 15:34
1 кг. сирене? това да не е качамак за цяла рота?
0
0
Недеж
Недеж
09.06.2013 23:26
Струва ми се ,че рецептата е грешна.Не сте написали за това че се слага мая .
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв