Агнешка дроб сарма със зелении

07/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру190983465114
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 184
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се измиват и се слагат в съд с подсолена вода на котлон. Варят се около час, отцеждат се и нарязваме на парченца.

В подходящ съд с олиото се запържва почистен и нарязана пресен лук, гъби и ориз да стане прозрачен.

Добавят се нарязаните дреболии да се позапържат. Овкусява се с малко, сол черен и червен пипер. Налива се вода да покрие продуктите, може да се ползва и прецеден бульон от варенето на комплекта.

Прибавят се ситно нарязани листа от пресен джоджен. Щом набъбне оризът, сипваме в тава. Печем в загрята фурна до готовност на ориза.

Разбиват се яйцата с киселото мляко, с щипка сода и брашното. Когато водата е извряла и оризът е готов, заливаме дроб сармата и връщаме да се запече във фурната.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Катя Благоева
Много добре се е получило!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв