Скумрия във фолио на тиган

07/05/2016
Наталия Петроваот Наталия ПетроваГотвач 2x
"Скумрията е една от любимите ни риби, особено когато е приготвена по този начин "
Приготвяне2 мин.
Готвене8 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 438
  • Преглеждания за месеца2454
  • Преглеждания за седмицата1033
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства и измива. Прерязваме костите от едната страна на гръбначните кост и я разтваряме, поставяме я с кожата към фолиото.

Отгоре поръсваме на вкус сол, черен пипер и копър, покриваме с фолио. Хубаво навиваме и притискаме фолиото по краищата.

Загряваме тигана и след като загрее, слагаме рибата, която вече сме очаквали във фолиото, първо да се изпече откъм кожата. Печем 3-4 мин. (в зависимост от големината на рибата), след което с ръкавици хващаме фолиото от двете страни и обръщаме за още 3-4 мин.

Ако се притеснявате да не остане сурова рибата, може да отворите внимателно и да погледнете, след което отново да затворите.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Албена
Албена
07.05.2016 12:29
Без миризми,направо ме заинтригува.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.05.2016 11:51
Страхотна е рибката,много добре се е опекла,ще пробвам
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 09:44
"Загряваме тигана и след като загрее, слагаме рибата, която вече сме очаквали във фолиото, първо да се изпече откъм кожата. " нещо трябва да се промени в това изречение, че няма много смисъл
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв