Крехко агнешко на фурна

07/05/2016
"Учете се от майсторите - перфектното агнешко се прави само със сол и червен пипер "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 005
  • Преглеждания за месеца2243
  • Преглеждания за седмицата1239
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на порции, така по-добре се изпича. Смесват се олиото, червеният, черният пипер и солта.

Всяко парче се намазва добре с получената паста, като се натрива. Нарежда се в тава, сипва се два пръста вода.

Покрива се с фолио и печем в загрята фурна за два часа. Колкото по-бавно се пече, по-крехко става.

Сваля се фолиото и запичаме още малко за златиста коричка. Поднасяме с дроб сарма, зелена салата или ориз.

Върви както с червено вино, така и с биричка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Катя Благоева
Вкусно! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв