Пълнен заек с ориз

07/05/2016
"Заповядайте на вечеря, приятели! Днес приготвяме пълнен заек с ориз на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 256
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заек - 3 - 4 кг цял
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сминдух - 1/2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 300 мл
  • За пълнежа
  • дреболии - от заека
  • ориз - 150 - 200 г
  • лук - 200 г кромид
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете заека в подходяща тава, направете марината от подправките и олиото и намажете заека от всички страни.

Сложете ориза в тенджера с вода и сварете до полуготовност. В подходящ тиган загрейте олиото и запържете нарязаните на дребно лук и дреболийки, прибавете отцедения ориз и подправете.

Свалете от котлона и с готовата плънка напълнете заека. Зашийте го с конец или клечки за зъби и завържете крачетата с конец, за да запази формата си при печене.

Налейте виното и малко вода и покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност, като от време на време го поливате със соса, за да не стане сух.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.05.2016 20:09
Абсолютно съм съгласна с Невена,заешкото месо когато се пече под фолио или в глинен съд става изключително крехко,дори препоръчвам бавно печене на ниски градуси
1
0
NEVI
NEVI
07.05.2016 16:54
Ами като не можеш да го приготвиш както трябва ще стане сух. Никога не бих панирала такова хубаво месо като заешкото печен цял или на порции става крехко и сочно.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 15:34
не става ли много сух? ям го само паниран на малки парченца, а така печен се вдървява според мен.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв