Вита баница с минерална вода

07/05/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф713302124
"И с чешмяна става вкусна, но някак с минералната вода е най-вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо511
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет, за баница, готови
  • яйца - 2 бр. 1 жълтък е за намазване
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • олио - 1 в.ч.
  • минерална вода - 500 мл
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се разделят лист по лист. В купа се слага едно яйце+един белтък, прясно мляко и олио, и се разбиват добре.

В намазнена тава се нареждат две кори, намазват се с приготвената смес, поръсват се със натрошено или рендосано сирене. Слагат се още две кори.

Отново се намазват със сместа и се поръсват със сирене. Така, докато се изчерпат корите. Най-отгоре последните кори също се намазват със сместа.

Така приготвената баница се разрязва с нож, залива се с минерална вода и се оставя за около 50-60 мин. След това се намазва с жълтък и се пече във фурна на 180 градуса за 30-40 мин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Катя Благоева
Не съм опитвала!
0
0
Илияна Димова
"в.ч." в рецептата , какво означава - водна чаша или винена чаша
0
0
Джемиле Чешлиева
Водна чашал. Според предпочитанията на хората може и чаена чаша да се сложи
0
0
цветослава киркова
На снимката изглежда добре, но за пръв път чувам да се залива с вода, не бих рискувала.
0
0
Джемиле Чешлиева
Защо Не! Добре се получава
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв