Празнична питка с цветя

07/05/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Такива питки няма по магазините, а ние даже ще ви кажем как да си я приготвите "
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 957
  • Преглеждания за месеца3125
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Активираме маята в 100 мл от топлото мляко със захарта и 1 с.л. брашно. Разбиваме яйцата и добавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и прибавяме млечната смес и маята.

Замесваме гладко еластично тесто. Тестото разделяме на 1 по-голяма топка, една малко по-малка от първата и малко топче, колкото орех, за декорацията на цветята.

От голямата разточвам голяма кора, която мажа с масло и навивам на руло, което режа на рулца. Нареждам ги по края на тавата и всяко притискам с пръчица.

От втората топка пак разточвам кора, мажа с масло и навивам на руло. По дължина срязвам рулото и го навивам. Поставям го по средата на питката. От малкото топче оформям цветчета.

Оставям да втаса, след което мажа с жълтък и пека в загрята фурна на 160 градуса.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Илияна Димова
Прибавих към любими рецепти, много е красива !
1
0
Марияна Желева
Ваня, майстор си на питите. Страхотно изглежда и тази и със сигурност и вкусна, като гледам рецептата. Интересни сплитания, орнаменти правиш в питките си. Браво!
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря Катя!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв