Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Пържено настъргано сирене

Пържено настъргано сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
07/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Тази рецепта определено ни заинтригува - хем пържено, хем настъргано сирене Опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • сирене - 400 г
  • прясно мляко - 8 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • зелен лук - 4 стръка
  • масло - 40 г краве
  • олио
  • магданоз
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният лук и магданоз се режат на ситно. Посоляват се. Подправят се с лимонов сок и олио.

След това се разпределят в порционните чинии, в които ще добавим в последствие и сиренето. Върху магданоза нареждаме и доматите, нарязани на филййки.

Яйцата се разбиват заедно с млякото. Към тях прибавяме и настърганото сирене. Гребваме от получената смес и изпържваме в загрято краве масло.

Вече изпърженото сирене, отцеждаме върху хсртя от мазнината, след което го поставяме върху доматите и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава Дончева
Десислава Дончева
Чудесно е, нито е омлет, нито е миш - маш , а е точно пържено сирене. Получените трохи са с много приятен лек вкус, дължащ се на прясното мляко и маслото.
12.01.2017 18:21
Илияна Димова
Илияна Димова
интересна рецепта, прилича ми на омлети със сирене
07.05.2016 15:41
Monika Ivanova
Monika Ivanova
яйца, сирене, подправки, домати- това е миш-маш не е пържено сирене
07.05.2016 15:33