Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Пържен лук по индийски

Пържен лук по индийски

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Пържен лук по индийски
Снимка: Потребител#167180
1 / 2
07/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • лук - 2 гл.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 5 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязвам на тънки полумесеци. В купа смесвам брашното и подправките. Към тях добавям млякото и яйцето, разбърквам.

Лука запържвам в маслото и добавям към сместа. Получава се гъста каша.

Загрявам олио в тиган и с лъжичка взимам от сместа и пържа, като леко разстилам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много добре се е получило!
15.05.2016 01:43
1
1
Покажи всички подкоментари
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
За първи път срещам подобна рецепта
15.05.2016 01:08
1
1
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусно,като за индийско даже няма много пикантни подправки
07.05.2016 19:45
1
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#167180
Потребител#167180
Днес отново правих, много ни харесва
07.05.2016 18:00
Monika Ivanova
Monika Ivanova
мерише ли много на лук накрая или по-скоро на панировка, че ние в нас нещо не ядем много лук?
07.05.2016 15:32
1
Покажи всички подкоментари