Козуначено-медена питка с локум

07/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102312359513
"Толкова красива, че почти ни е жал да я разчупим, казахме почти "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 677
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята със половината топло мляко, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбиваме много добре яйцата със захарта. Пресяваме брашното, прибавяме и всички други продукти без маслото.

Месим така и по-късно започваме да добавяме по малко от мазнината, докато я поеме. Оставяме го да втаса след което разточвам 4 обли кори, които са поставени една върху друга, като са намазани с масло.

Разрязвам на 8 части без средата и усуквам всяко парче в една посока. От широката част разрязвам и издърпвам малко към тавата. Така всички парчета се оформят.

От началото съм оставила малко топче тесто, с което оформям цветето по средата, което прилича на малки калии. Оставям питката да втаса, след което я мажа с разбит жълтък и посипвам със захар. Пека на 150 градуса. След изпичането се маже със течен мед.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ваня Георгиева
Благодаря, тази рецепта е една от любимите и на мен. Става много вкусна.
2
0
Plesneva
Plesneva
25.05.2016 00:20
Това,че сте сложили снимка на това,как изглежда преди да е изпечена е страхотно.Рецептата отива при любими :)
1
0
Ваня Георгиева
Благодаря адашке.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв