Ориз с пълнени гъбки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Ориз с пълнени гъбки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
08/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • гъби - 15 бр.
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кашкавал
  • масло
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме на дребно лука и моркова. Отстраняваме пънчетата и ги нарязваме на ситно.

В тава слагаме олио, лука, пънчетата и моркова. Слагаме да се запържат леко във фурната, след което и оризът да се позапържи, докато стане прозрачен.

Доливаме водата, която е 4 ч.ч. и слагаме джоджена, черния пипер и подреждаме гъбите, като в тях слагаме по малко масло и сол.

След като се запекат, вадим и слагаме по парче кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
За нашето семейство е много вкусна.
15.05.2016 01:06
1
1
Покажи всички подкоментари
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Интересна рецепта, с и вкусна сигурно.
15.05.2016 01:04
К К
К К
Браво!
15.05.2016 00:54
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Благодаря Янка! Понякога се сещам да приготвя нещо според продуктите които имам.
11.05.2016 09:18
Yana G.
Yana G.
Страхотна рецепта. Приготвяла съм много пъти ориз със зеленчуци или с нарязани гъби, както и само пълнени гъби. Но да ги комбинирам никога не съм се сещала. Още една добра идея. Браво, че сте се сетила Ваня.
11.05.2016 09:12