Пълнен заек на фурна

08/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98112329033
"Остава само да напълним догоре чиниите и да му се насладим "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 827
  • Преглеждания за месеца364
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива много добре и се осолява. В малка тенджера запържваме лука, дробчетата от заека с ориза, джоджена и пипера.

Добавяме малко водичка и така ври съвсем малко. Дърпаме от котлона и с тази смес пълним заека. Може да се добавят и малко гъби.

Зашиваме заека и го слагаме в плаке. Отделно сме нарязали още лук и него добавяме в плакето с вода, малко олио и сол.

Покриваме с алуминиево фолио и печем около час. Вадим от фурната и слагаме другата чаша ориз да поеме водата и пак покриваме с фолиото.

Най накрая малко запичаме без фолио, за да се зачерви.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Катя Благоева
Така приготвен е страхотен!
0
0
Джемиле Чешлиева
Отдавна заек не съм хапвала
0
0
Катя Благоева
Това се класика! Аз също го правя така само дето го слага в голямо гювече и става страхотно и крехко!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв