Охлювена супа

08/05/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43410643694
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 319
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистването на охлювите е най-важното и най-трудното от цялата рецепта.

След като ги съберете, ги оставяте 2-3 дни да им се изчистят коремчетата в кофа или дълбок съд, като всеки ден ги премивате веднъж или два пъти.

След като са минали 3 дни, ги измивате основно един по един и ги слагате в дълбока тенджера с литър и половина вода. След като започнат да завират, водата става слузеста и тази слуз се изчиства в последствие с пяната, която излиза отгоре.

Задължително трябва да си отделите 15-20 минути за отпенване, защото това е единственият начин да се изчисти бульонът. Варим охлювите половин час, след което ги вадим в гевгир да се охладят, а около 2 чаши от бульона смесваме с чиста вода посоляваме и слагаме отново на котлона.

Нарязваме моркови, картоф, чушка и лук като за всяка друга супа и ги слагаме да заврят. Докато зеленчуците омекват на котлона, почистваме охлювите.

С вилица изваждаме месната част от черупката и изрязваме единствено долната част (която се вижда когато охлювът е в градината). Всичко останало нагоре се изхвърля.

Нужно ни е само мускулчето. Премиваме ги отново и им сипваме 3 с.л. оцет и 2-3 щипки сода. След 10-тина минути премиваме отново. Може да ги нарежете или да ги оставите цели и ги прибавяте към вече поомекналите зеленчуци.

Добавяме подправките, слагаме фиде и оставяме всичко да поври, докато и фидето омекне. Накрая нарязвам и слагам магданоз, а тези които обичат супите си със застройки, може и да я застроят по подобаващ начин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!