Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Баварски крем карамел

Баварски крем карамел

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Баварски крем карамел1 / 2
03/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6 бр.
"Ароматен крем карамел, но както го приготвят в Германия. Изненадващо вкусен!"

Необходими Продукти

  • сметана - 400 мл заквасена
  • бадеми - 80 г
  • желатин - 1 пакетче
  • захар - 120 г
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете желатина да набъбне с малко вода, след което го разтопете. В отделен съд карамелизирайте захарта заедно със 100 мл вода и разбъркайте, докато се получи златист сироп. Натрошете или смелете бадемите и ги разбъркайте към карамеления сироп и оставете да се охлади.

С миксер разбийте първо охладената сметана, след което прибавете карамела с ядки, ванилията и разтопения желатин. Разпределете сместа в подходящи форми и оставете да стегне за няколко часа. Обърнете формичка в чиния и поднесете с декорация по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
44
32
20
10
Дай твоята оценка: