Агнешко с булгур и зелении по добруджански

08/05/2016
"Това не е поредната рецепта за агнешко - това е РЕЦЕПТАТА за най-вкусното агнешко, което сме опитвали "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 437
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2.5 кг
  • булгур - 2 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • девесил - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • подправки - черен пипер, червен пипер, сол
  • олио - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете почистеното и измито агнешко месо на парчета. Сварете го леко, като през това време обирате образувалата се пяна. Скълцайте зелениите.

Задушете част от тях в мазнината и добавете предварително измитите ориз и булгур. Прибавете доматения сок и червения пипер. Посолете на вкус.

Получената смес се прехвърля в подходяща тава заедно с месото. Наливат се 8 ч.ч.топла вода.

Поръсва се с останалите зелении и черен пипер. Пече се на 220 градуса 90 минути или до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Катя Благоева
Много хубаво е прихотве, само че необичам девисил! Браво!
0
0
Криси Черникова
И баба ми приготвя агнешкото по същия начин, само че го пече в пещ.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!