Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен пролетен гювеч на фурна

Постен пролетен гювеч на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Постен пролетен гювеч на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
08/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Толкова е вкусен, защото се прави с най-свежите дарове на пролетта"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр. пресни
  • тиквички - 1 бр. малка
  • зелен фасул - 100 г
  • грах - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • бамя - 5 - 6 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и заедно с другите продукти (без граха) се нарязват на парчета.

Поставят се в огнеупорен съд, посоляват се и се объркват добре. Добавяме олио, червен пипер, брашно и разбъркваме.

Доливаме около 1 ч.ч вода. Поставяме в студена фурна, след което печем на 200 градуса. Готовото вече ястие поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много обичам посните ястия, но за съжаление никой не ги харесва вкъщи!
15.05.2016 00:42