Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Добруджанска Писюр сарма на фурна

Добруджанска Писюр сарма на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Добруджанска Писюр сарма на фурна1 / 2
04/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Какво ще кажете за една добруджанска вкусотия с кайма, ориз, яйца и сирене?"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 35 - 40 крехки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 400 г
  • яйца - 5 броя
  • сирене - 600 г краве или овче
  • лук - 4 стръка пресен
  • копър - 10 стръка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • кисело мляко - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно лука и лозовите листа и ги сложете да се запържват в мазнината. Прибавете каймата и бъркайте, докато се запържи. При нужда долейте малко топла вода.

Добавете предварително измития и отцеден ориз и овкусете с черен пипер. Долейте 100 мл топла вода и бъркайте, докато ориза набъбне.

Отделно разбийте яйцата и ги сипете към набъбналия ориз. Поръсете с червен пипер и прибавете натрошеното сирене, накълцания копър и разбъркайте добре.

Прехвърлете сместа в намазнена тава, долейте около 800 мл топла вода. Сложете Писюр сармата да се пече докато стегне напълно на 200 градуса. Поднесете порция от ястието с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
45
31
21
10
Дай твоята оценка: