Картофи с много подправки на фурна

09/05/2016
Янка Атанасоваот Янка АтанасоваГотвач
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г /дребни/
  • масло - 150 г
  • сол
  • червен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • джоджен
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре картофите, без да ги белим и ги режем на половина/на две равни части/.

Мажем тавата с масло, за предпочитане е тавата да е с незалепващо покритие.

Върху разнесеното масло започваме да поръсваме обилно с посочените подправки. След това подреждаме картофите с разрязаната част надолу.

Слагаме по малко масло върху всеки картоф и отново поръсваме с всички подправки.

Заливаме с вода до средата на картофите и слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса.

Когато няма вода в тавата, картофите са готови.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Благоева
Не съм пробвала до сега, но не ми допадна особено.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв