Домашни вкусни кренвиршки

13/05/2016
"По аромата ще ги познаете и няма да може да им устоите "
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 587
  • Преглеждания за месеца1682
  • Преглеждания за седмицата376
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в половината от затопленото мляко, като добавите по 1 лъжица захар и брашно.

Разбъркайте и оставете сместа на топло за 10-тина минути, за да шупне. Пресейте брашното със солта, прибавете към него останалото мляко и захар, както и вече шупналата мая.

Замесете меко тесто и добавете олиото, продължете да месите още 10 минути или до получаването на хубаво еластично тесто. Оформете го на топка и сложете в намазнена купа.

Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса. След това го разделете на еднакви топки. Всяка една се разточва до получаването на малка овална питка. В единия ѝ край се слага кренвирш, а в другия се правят вертикални на пълнежа разрези.

Навийте и наредете кренвиршките в намаслена тава. Покрийте ги оставете да втасат за още 15 минути. Намажете с предварително разбитото с яйце мляко и печете в загрята на 220 градуса фурна за 10-15 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Калиакра Лазарова
Първите ми кренвиршки. Много хубави станаха.
1
0
Mirela R. Parashkevova
Mirela R. Parashkevova
22.03.2018 15:05
Сърдечно благодаря за сполучливата рецепта. Поради липса на суха мая, сложих половин кубче прясна мая. Страхотни.
1
0
Тодорка Спасова
Благодаря за доверието
1
0
Barbaron
Barbaron
15.02.2018 18:26
Много вкусни
2
0
Тодорка Спасова
Благодаря за доверието
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв