Цалети

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Цалети
Снимка: Марияна
1 / 6
09/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч. жълто
  • брашно - 1 ч.ч. универсално тип 500
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 125 г безсолно
  • стафиди - 1 ч.ч. тъмни
  • яйца - 1 едро
  • жълтъци - 1 бр.
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрийте тава с хартия за печене. В купа сложете царевичното брашно, не грис, брашното тип 500 /пресято преди това/ с бакпулвера, захарта и солта. Разбъркайте ги добре.

Добавете маслото, което предварително сте размекнали леко, и го втрийте в сухите съставки. Добавете стафидите, като по-добре да са тъмни, защото се открояват от жълтичката смес.

Разбийте жълтъка, яйцето, настърганата лимонова кора и ванилията в купа. Добавете ги към брашнената смес. Сипете тестото върху набрашнен плот и го омесете добре. Нарежете го на 4 части, като всяка оформете на дългичко руло.

Леко натиснете рулото, за да се сплеска, но не много. Сложете ги в тавата. Нарежете преди това на нещо като бишкоти.

Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна. Оставете ги да се охладят и хапвайте.

Така ги правя аз, но по оригинална рецепта /също става нелошо/ рулата се пекат 12 мин., режем на бишкоти и пак печем 10 мин.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Маслото им предава хубав вкус.
09.05.2016 12:56
Monika Ivanova
Monika Ivanova
не съм опитвала подобни, но това което чета ми хареса и ще пробвам
09.05.2016 12:47
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Ароматни и вкусни! Браво!
09.05.2016 12:43
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много са ароматни и вкусни
09.05.2016 11:34