Агнешко печено във фурна

09/05/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
"Пролетта е любимият ни сезон! Познайте защо "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 490
  • Преглеждания за месеца490
  • Преглеждания за седмицата81
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстисква се сокът на лимона и портокала. Чесънът се надробява на колелца.

Агнето се посолява добре. Върху агнето се правят дупки или разрези с нож и се слагат вътре колелцата чесън. Агнето се поставя в голяма тава и се залива със сока от лимон и портокал. Поръсва се по вкус с мащерка, черен пипер и кимион. Покрива се добре с фолио и се оставя на хладно за една нощ.

След това се изкарва от марината, слага се в тава за печене, маслото се оставя при стайна температура да омекне и се маже агнето отгоре.

Добавя се 2-3 водни чаши вода, зехтин и се покрива с фолио. Пече във фурна на на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ваня Георгиева
Интересна рецепта.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Щом се приготвя пиле с портокали ,защо да няма и агнешко с цитруси Браво за идеята ,интересно е !
1
0
Албена
Албена
09.05.2016 16:30
Това не е традициона българска рецепта.С портокала ще ми е много интересен вкуса.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв