Питка Пролет

09/05/2016
Наталия Петроваот Наталия ПетроваГотвач 2x
"За всеки слънчев ден от годината, за всички, които обичате - вкусна питка по изпитана рецепта "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо546
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладко мляко разтваряме маята, чукваме яйцата, като отделяме един жълтък за намазване, разбъркваме, прибавяме и захарта, солта и маслото (предварително разтопено), отново разбъркваме и постепенно добавяме брашно до получаването на меко тесто.

Оставяме тестото да втаса за около 30 мин., след което го разточваме на една голяма кора (не много тънка). След като сме разточили кората, с помощта на чашка (по- широка) изрязваме кръгчета. За всяко цветенце са необходими по 3 кръгчета, слагаме трите кръгчета едно върху друго, хващаме срещуположните крайща и ги притискаме с дървено шишче, след това хващаме другите два края и притискаме и тях.

Правим си едно малко топченца от тестото и го слагаме в центъра на цветенцето. Така приготвяме и останалите цветенца, като за това цвете в центъра на тавата използваме по-широка чашка. Готовите цветенца нареждаме в намазана с олио тавичка.

След като сме ги наредили, мажем с жълтъка и слагаме тавата в студена фурна и включваме на 100 градуса за 10 мин. (за по бързо втасване), след това увеличаваме на 180-200 до готовност. Готовата питка изваждаме от фурната и покриваме с кърпа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Благоева
Направила си я много красива и много вкусна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв