Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мариновани печени тиквички

Мариновани печени тиквички

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Мариновани печени тиквички
Снимка: Наталия Петрова
1 / 2
21/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Ако предварително мариновате тиквичките, както е показано на тази рецепта, ще станат неустоими"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • олио
  • сол
  • За маринатата
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • пресен чесън - 2 стръка
  • магданоз - 2 - 3 стрък
  • копър - 1 стрък
  • оцет - 6 с.л. винен
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме маринатата.

В купа с капак нарязваме на ситно пресния чесън, магданоза и копъра, скилидките чесън или пресоваме или нарязваме на ситно и прибавяме и тях в купата.

Сипваме и останалите съставки и разбъркваме хубаво.

Тиквичките почистваме, измиваме и нарязваме по дължина на филийки.

Загряваме скарата (или грил тиган).

В купа слагаме нарязаните тиквички поръсваме ги с малко олио и сол, разбъркваме и ги нареждаме на скарата.

След като се изпекат от всички страни, ги изваждаме в купата с маринатата и затваряме капака.

Оставяме за най-малко 20 мин. да се мариноват, като от време на време отваряме и разбъркваме или разклащаме хубаво купата.

Маринованите печени тиквички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#173178
Потребител#173178
Навиваме ги на ролца с плънка от намачкано сирене с малко кисело мляко и подправки.
06.07.2016 22:26
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Правим ги често с обилно нарязан копър.
17.05.2016 15:11
1
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Приготвяла съм ги за мезе! вкусни са!
17.05.2016 15:00
1
2
Покажи всички подкоментари
Monika Ivanova
Monika Ivanova
чудесни, а по-лесно ги правя със соев сос само и са също много вкусни
13.05.2016 20:05
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И за ракия стават през лятото. Вкусни са.
11.05.2016 23:45
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Супер вкусно мезе!
09.05.2016 12:48
1
Покажи всички подкоментари