Заешко в гювеч със зелен лук

09/05/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваГотвач157733871
"Заешкото става най-вкусно и крехко в гювеч, честна дума "
Приготвяне30 мин.
Готвене210 мин.
Общо240 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо841
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболийките на зайчето се слагат в тенжерка с вода и малко сол, да се сварят за около 20 минути. След като се извадят, се оставят да поизстинат и си нарязват на ситно. След това се взима лукът и се нарязва на ситно и се слага в тиган да се запържи. След като е готов, се слага 1 шепа ориз и половин чаша вода, за да се свари оризът.

След като изкипи водата, се сваля от огъня и се добавят дреболийките и чубрицата, посолява се на вкус.

Зайчето се слага в тавичка и се посолява с ръка отвътре, след това се пълни с пълнежа и се зашива. Слага се в гювечето и се залива с вода, докато се закрие зайчето.

Осолява се и се слага черен пипер и дафинов лист. Слага се малко олио, ако не е тлъсто зайчето, се слага повече мазнина. Пече се на 240 градуса за 3 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Благоева
Аз в плънката слагам малко черен пипер и магданоз. Иначе рецептата е супер.
1
0
Катя Благоева
Може и така, аз обичам по силни подправки, да ухае.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!