Бабини пирожки със сирене

09/05/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваПомощник Готвач157733871
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 166
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се сипват яйцата, киселото мляко, в което е сложена и разбита содата, олиото и солта. Всичко се разбива, като се сипва и половин чаша вода. Добре се омесва на меко тесто.

Поръсва се с брашно и се слага в стъклена купа за около половин час, завита с плик на топло.

През това време се натрошава сиренето и се приготвя дълбок тиган за пържене. Като мине 30 минути, тестото се вади от купата, дели се на 4 и се разточва с точилка. В единия край се слага сиренето и се завиват.

Като се завият, се режат на около 15-20 сантима и в краищата хубаво се затварят, за да не излиза сиренето. Редят се в набрашнена тава, за да не залепват.

Така се навиват и останалите 3 топчета. След това се пържат в добре загрято олио. Може да се сервират със сос по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Гергана  Георгиева
Страхотно вкусни стават,нищо че са пържени
1
0
Катя Благоева
Радвам се че Ви харесват.
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 20:50
Аз пък домашни не съм правила, трябва да опитам , но купешките са ми много мазни наистина/
1
0
Катя Благоева
Найстина от магазина са много тежки. Но с домашните има разлика.... страхотни са!
0
0
Ваня Благоева
Обожавам пирошки, но правя рядко.
1
0
Катя Благоева
Стават малко бавно, но са вкусни.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв