Невероятно пилешко с лук на фурна

10/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3526692562
"Уникална вкусотия, която веднага добавяме в графа любими. Опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
60 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267 490
  • Преглеждания за месеца4736
  • Преглеждания за седмицата280
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена60

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се овалват в олио и сол и се слагат в тавичка да се пекат на 200 градуса за 10-15 минути.

Докато бутчетата се пекат почистваме и нарязваме на полумесеци лука, слагаме го в купа, поръсваме с щипка сол, 2 с.л. олио, нарязания на ситно магданоз, щипка черен и щипка червен пипер, както и с щипка чубрица, разбъркваме хубаво с лъжица да се смесят съставките.

След като пилето се е позапекло, изваждаме тавичката от фурната, изваждаме месото в една чинийка и изсипваме лука и подправките в тавичката, прибавяме и маслото и след това слагаме върху лука месото, връщаме обратно във фурната.

Печем още 10 минути докато лукът се запече. В купа разбъркваме хубаво прясното мляко и брашното и след като лукът и пилето са хванали коричка ги заливаме с млякото.

Печем още 15 минути или до готовност. Ако е необходимо добавяме още сол. След като извадим тавичката от фурната поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.подобни рецепти тук

5 24
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

mary21
mary21
14.04.2018 14:51
Много добро ястие и много вкусно! Браво!
1
0
magdanozka
magdanozka
23.09.2016 22:43
Простичко и много вкусно ястие.Харесва ми това, че е без кашкавал,топени сирена,сметани,майонези и т.н.Простичко,лесничко и вкусничко.
18
2
Наталия Петрова
Да така е. Понякога от най- простичките съставки се получават най- вкусните ястия.
8
1
Албена
Албена
11.05.2016 19:23
И аз бих изключила чубрицата.Мисля,че и пресният лук е идеално допълнени.
16
8
Наталия Петрова
Кой както го предпочита,според мен допълва вкуса.
5
5

Виж всички коментари или напиши такъв