Невероятно пилешко с лук на фурна

10/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
"Уникална вкусотия, която веднага добавяме в графа любими. Опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
56 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо223 309
  • Преглеждания за месеца2009
  • Преглеждания за седмицата172
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена56

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се овалват в олио и сол и се слагат в тавичка да се пекат на 200 градуса за 10-15 минути.

Докато бутчетата се пекат почистваме и нарязваме на полумесеци лука, слагаме го в купа, поръсваме с щипка сол, 2 с.л. олио, нарязания на ситно магданоз, щипка черен и щипка червен пипер, както и с щипка чубрица, разбъркваме хубаво с лъжица да се смесят съставките.

След като пилето се е позапекло, изваждаме тавичката от фурната, изваждаме месото в една чинийка и изсипваме лука и подправките в тавичката, прибавяме и маслото и след това слагаме върху лука месото, връщаме обратно във фурната.

Печем още 10 минути докато лукът се запече. В купа разбъркваме хубаво прясното мляко и брашното и след като лукът и пилето са хванали коричка ги заливаме с млякото.

Печем още 15 минути или до готовност. Ако е необходимо добавяме още сол. След като извадим тавичката от фурната поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.подобни рецепти тук

5 24
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

magdanozka
magdanozka
23.09.2016 22:43
Простичко и много вкусно ястие.Харесва ми това, че е без кашкавал,топени сирена,сметани,майонези и т.н.Простичко,лесничко и вкусничко.
12
2
Наталия Петрова
Да така е. Понякога от най- простичките съставки се получават най- вкусните ястия.
6
1
Албена
Албена
11.05.2016 19:23
И аз бих изключила чубрицата.Мисля,че и пресният лук е идеално допълнени.
15
6
Наталия Петрова
Кой както го предпочита,според мен допълва вкуса.
4
4
Сия Рибагина
Сия Рибагина
11.05.2016 19:18
Направих го и си го хапнахме даже :)
Следвала съм рецептата като съм изключила чубрицата,не я сложих и към кромида добавих и няколко стръка пресен лук.Страхотно вкусно,получи се и леко сосче,което дори мислех че от брашното ще се сгъсти много,но стана както го харесвам.Прясното мляко не се усеща,вероятно защото и количеството му е малко и в никакъв случай не стои тежко,напротив-леко и приятно на вкус.
Наталка,облизахме си пръстите :)
13
3
Сия Рибагина
Сия Рибагина
11.05.2016 19:34
Повечко е месото,да,аз ям много месо и така си го хапвам :),увеличих съставките но млякото не,страхувах се да не стане много водно
16
1
Наталия Петрова
Сега като гледам снимките при теб е доста повече месцето,може би и млякото трябваше да е повече за да се усеща.
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв