Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Малки пататници на тиган

Малки пататници на тиган

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Малки пататници на тиган
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Наталия ни отправя едно свежо предложение, което просто няма как да откажем"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр. средно големи
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • джоджен - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л. или на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и рендосват. Лукът се нарязва на ситно. В купа смесваме картофите, лука, джоджена и солта, разбъркваме и прибавяме и яйцата и разбъркваме отново.

Загряваме тигана с малко олио и след това сипваме част от сместа в зависимост от големината на тигана (при мен сместа е достатъчна за 2 пататника).

Оставяме да се запече хубаво без да бързаме да обръщаме (ако не е достатъчно изпечен ще се разпадне при обръщане), след като е готово обръщаме и сипваме малко олио в тигана. Така приготвяме и останалата смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
С пресен лук нв съм правила, със стар става супер!
10.05.2016 23:58
К К
К К
Лесно и вкусно.
10.05.2016 13:56
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Вкусно и бързо за приготвяне.
10.05.2016 12:24
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Зеленчуково и вкусно се получава.
10.05.2016 12:19
1