Макаронена каша със сирене

10/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо552
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • макарони - 100 г
  • вода - 2 литра
  • сол
  • масло - 40 - 50 г
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сирене - 100 - 150 г
  • червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се налива водата и след като заври се осолява на вкус и се сипват макароните да се сварят (не много силен огън).

След като макароните са сварени си правим запръжката. В тиган слагаме маслото и олиото и след като се сгорещят сипваме брашното и запържваме при непрекъснато разбъркване.

Щом брашното пожълтее вземаме с черпак от водата в тенджерата с макароните и сипваме в запръжката (не спираме да бъркаме), наливаме още 1-2 черпака, след което хващаме тигана и на тънка струя при непрекъснато разбъркване сипваме запръжката в тенджерата с макароните.

Оставяме да ври още 1-2 минути и махаме от котлона. Сервираме кашата поръсена с настъргано сирене.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Благоева
Не съм приготвяла макарони по този начин до сега. Но идеята е хубава.
0
0
Ваня Георгиева
Ясно разбирам, на всякъде е различно. А кой край.
0
0
Наталия Петрова
Да така е затова и писах в кой край.
0
0
Джемиле Чешлиева
Хубаво е да се знае кое ястие в кой край как се нарича. В това няма нищо лошо. Това не означава, че си пишеш автобиографията.
0
0
Наталия Петрова
В сайта съм за да готвя не за да си пиша автобиография. За мен това е лично затова съм преценила да ти отговоря лично. Иначе коментара можеше и да него трия но тези който четът коментарите ще останат с впечатлението че несъм ти отговорила. Съжалявам ако това тее подразнило,не това е била целта ми.
0
0
Джемиле Чешлиева
Видях съобщенито ти. Мерси за отговора, но какво ти пречеше и тук да ми отговориш. Не е ли малко грозно да се трият коментарите при условие, че не е нещо обидно.
0
0
Ваня Георгиева
Защо да е каша.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!