Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли на фурна със масло

Пържоли на фурна със масло

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пържоли на фурна със масло
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Холестерол-молестерол. Истината е, че най-вкусните пържоли задължително се приготвят с по-шаренко месо и много масълце"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 пакетче
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинската плешка на пържоли. Осоляваме ги една по една и поръсваме по малко черен пипер.

Начукваме ги леко и добавяме червен пипер. Нарязваме лука на полумесеци и го разпределяме във тавата.

Маслото също се прибавя. Подреждат се плътно всички пържоли. Върху всяка слагаме по парче масло и доливаме малко вода.

Слагаме да се пекат до зачервяване. Сервират се със гарнитура от пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
От свинска плешка.
10.05.2016 16:07
К К
К К
Ле ле страхотни са, направо ми се дояде, а нали не са тешки.
10.05.2016 15:33
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Направо се топят в устата. Но може да се добави и бира.
10.05.2016 12:37
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглеждат много вкусни, а станаха ли крехки, аз добавям и малко бира или вино, за да не са жилави!?
10.05.2016 12:33