Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с домашен сос Болонезе

Спагети с домашен сос Болонезе

Спагети с домашен сос Болонезе
Снимка: цветослава киркова
1 / 7
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поглезете се с тези разкошни спагети с домашен сос Болонезе"

Необходими Продукти

  • спагети - 250 г
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 4 бр. от буркан
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат, запържва се лукът и чесънът, след това се добавя каймата.

Доматите се обелват и се пасират, слагат се на котлона и се варят докато течността се изпари и се получи гъст сос, добавят се риганът и босилекът.

Спагетите се изсипват в чиния, след това се поливат със соса и се добавя каймата, поръсва се с настърган кашкавал, докато е още топло, за да може да се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика в жанра!
03.02.2022 19:42
Мария Симова
Мария Симова
Аз добавих прясна зелена чушка, която смелих с доматите - страхотно!!!
27.07.2018 11:20
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Яница Николова
Яница Николова
Чудесна рецепта!
23.06.2018 23:10
1
Рейчъл Рей
Рейчъл Рей
Доколкото си спомням в класическият сос Болонезе подправката е целина, а не босилек.Слагат се и моркови, без чесън, но и 1/2 чаша бяло вино, а като се сгъсти доматения сос се прибавя чаша прясно мляко.Ползват се талиатели - вид паста с форма на ленти, подобно на фетучините, но са по-широки, или спагети.
04.10.2017 09:53
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Много хубава рецепта! Браво!
10.05.2016 12:29
1
1