Гювеч с пилешко и лук

10/05/2016
Катя Благоеваот Катя БлагоеваПомощник Готвач 1x
"Просто слагате съставките в гювеча, след което го забравяте за няколко часа в кухнята. А резултатът е гарантиран "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо840
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • червен лук - 15 главички стар
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 5 бр.
  • пилешки бутчета - 2 бр. от тарелка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио - 6 лъжици

Начин на приготвяне

Червеният лук се реже на лунички и се слага в гювечa, картофите на големи кубчета, защото ще се разварят, същото се отнася и за морковите, които също се режат на големи парчета.

Пилешките бутчета се измиват и се режат на 3 парчета - така ще станат 6 общо. Всичко това се слага в гювеча и се разбърква хубаво. Слагат се 2 лъжици сол и се поръсва с черен пипер.

Отново се разбърква с ръка и се долива топла вода докато се покрие. Пече се за около 1 час.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.05.2016 15:00
И само с капак ли печете, че повечето ми приятели го запечатват с тесто, или отваряте по някое време да разбърквате?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв