Гювеч с пилешко и лук

К КК К
Готвач
1577271689171
Гювеч с пилешко и лук
Снимка: К К
1 / 2
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Просто слагате съставките в гювеча, след което го забравяте за няколко часа в кухнята. А резултатът е гарантиран"

Необходими Продукти

  • червен лук - 15 главички стар
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 5 бр.
  • пилешки бутчета - 2 бр. от тарелка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио - 6 лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеният лук се реже на лунички и се слага в гювечa, картофите на големи кубчета, защото ще се разварят, същото се отнася и за морковите, които също се режат на големи парчета.

Пилешките бутчета се измиват и се режат на 3 парчета - така ще станат 6 общо. Всичко това се слага в гювеча и се разбърква хубаво. Слагат се 2 лъжици сол и се поръсва с черен пипер.

Отново се разбърква с ръка и се долива топла вода докато се покрие. Пече се за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
И само с капак ли печете, че повечето ми приятели го запечатват с тесто, или отваряте по някое време да разбърквате?
10.05.2016 15:00
1
Покажи всички подкоментари