Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с бекон и бешамел

Канелони с бекон и бешамел

Канелони с бекон и бешамел
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • канелони - 10 бр.
  • бекон - 300 г пушен
  • кисели краставички - 2 броя
  • лук - 1 малка глава
  • кашкавал - 150 г
  • за бешамела
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 500 г
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се запържва, добавя се беконът, нарязан на кубчета, и се оставя за още 5 минути на котлона, сваля се и се добавят дребно нарязаните кисели краставички (ако има мазнина в тигана, извадете плънката в друга купа с помощта на решетъчна лъжица).

Пригответе бешамела, като сложите маслото да се разтопи, добавете брашното и бъркайте, налейте хладкото прясно мляко, като бъркате непрекъснато, свалете от котлона и подправете с черния пипер, сол и индийско орехче.

Напълнете канелоните с плънката и ги подредете в тавичка, залейте ги с бешамела и сложете ястието да се пече, малко преди да го извадите подредете парчета кашкавал и оставете да се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: