Панирани пържени тиквички на шишче

10/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
"Страхотна идея, интересно и красиво предложение за вкусно хапване!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо899
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • тиквички - 5 бр. малки
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват, набождат се на шишчета, разрязват се внимателно на спирала и леко се издърпват, за да се разтворят.

В дълбока чиния чукваме яйцата и разбъркваме хубаво, прибавяме брашното (и двата вида), сипваме и щипка черен пипер и сол 1 ч.л., разбъркваме да се получи хомогенна смес.

Загряваме олиото (може във фритюрник, дълбок тиган или тенджера), след това вземаме едно по едно шишчетата с тиквички, овалваме хубаво в панировката (да влезне и навътре в спиралата), след което пускаме в олиото.

Ако олиото не покрива напълно тиквичките, е необходимо да ги завъртим, за да се изпържат от всички страни.

След като са готови изваждаме върху кухненска хартия или салфетка и ако е необходимо поръсваме със сол.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Илияна Димова
Много хубава идея
0
0
Диана
Диана
10.05.2016 16:44
Мммм интересна идейка,ще пробвам
0
0
Наталия Петрова
Благодаря,заслужава си да се опита.
0
0
Катя Благоева
Много са интересни, не съм се сещала :)
0
0
Наталия Петрова
Да много са ефектни и най- важното пържиш много тиквички едновременно иначе ако са нарязани...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв