Сочно пилешко с фусили на фурна

10/05/2016
Наталия Петроваот Наталия ПетроваГотвач 2x
"С такива рецепти диетата ни е обречена на провал "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо809
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите се сваряват и изплакват със студена вода. Пилешкото филе се нарязва на хапки и се запържва в 3-4 с.л. олио в тиган, след като се позапържи се прибавя ситно нарязан кромид лук.

Пържим още 1-2 минути и прибавяме доматите (леко пюрирани), сол и подправки на вкус, щипка захар и ситно нарязан зелен лук. Разбъркваме и задушаваме за 1-2 минути, след това изсипваме всичко на дъното на тавичка и разстиламе равномерно.

Фусилите овкусяваме леко със сол и олио, разбъркваме и изсипваме в тавата върху пилешкото месо (като пласт). В купичка разбиваме яйцето и прясното мляко и с тях заливаме фусилите и пилешкото.

Слагаме във фурната да се пече за около 30 минути, след което изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната да се доизпече.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Благоева
Изглежда супер вкусно! Страхотна рецепта! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв