Пърленки с мая

11/05/2016
"Невероятна идея за гооолеми гладници! Ние вече започнахме да месим тестото !"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 183
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 600 г
  • кисело мляко - 300 г
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • мая - 1 пакет суха
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 5 с. л.
  • вода - 100 мл за маята
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухата мая се смесва със солта, захарта, една лъжица брашно и водата да стане кашичка. Оставя да шупне за кратко.

В кладенчето на брашното се чуква яйцето, сипва се киселото мляко с разбита в него сода, олиото и се замесва меко тесто.

С ръце се накъсва на топчета и всяко се оформя на пърленка.

Загрява се на котлона тиган, намазва се с олио и печем от двете страни.

Изваждаме и се намазват с масло, поръсваме шарена сол и сервираме още топли.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
18.02.2017 19:05
Аз ги правя по-дебели, и освен отвън разцепвам ги с остър нож и ги намазвам и отвътре с пресован чесън, сол и масло.
0
0
Катя Благоева
Отдавна не съм правила, а много обичам, защото вкъщи правехме преди на печката, а вече нямам. А за тиган не съм се сещала - хубаво ме подсетихне.
0
0
Катя Благоева
На самата решетка! без да слагам тава.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.05.2016 21:52
не съм опитвала точно с този вид тесто, но по принцип и вътре във фурната стават в тава или на хартия за печене и на решетката
1
0
Ваня Благоева
Скоро не съм правила, а така като гледам пърленката, много ми се прияде.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв