Печено пиле върху бутилка

К КК К
Готвач
1577271689181
Печено пиле върху бутилка
Снимка: Анонимен
1 / 5
11/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Страхотна комбинация между пиле и бира, в която ще се влюбите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 брой
  • картофи - около 20 бр. средни
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете пилето и го намажете с олио, след което се забожда на шише от бира.

Обелете картофите и ги сложете в средна тава. В средата на тавата се слага биреното шише.

След това се посолява със сол и черен пипер на вкус. Залейте с 1 чаша вода, добавете олиото и печете на загрята на 180-200 градуса фурна.

Извадете и го сервирайте още топло. Пилето ще хване червеникава и вкусна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Аз оставям в бутилката половината от бирата и пилешкото месо се овкусява допълнително по този начин.
15.07.2016 13:00
4
1
Покажи всички подкоментари
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
опитайте, много вкусно става пилето, правила съм го и на бутилка и на кутийка.не знам дали има значение правила съм го само с купешко пиле с домашно не знам дали няма да иска първо малко да се посвари.. А специалната тава катя ,е такава тава в която по средата има стойка за бирата..но всяка тава ще ти свърши работа.
15.07.2016 12:25
1
2
Joro
Joro
За това печено пиле с бира и картофки имаме специална тавичка за приготвяне! Може да я видите тук а да я пробвате тук
12.07.2016 20:46
3
1
2
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И аз още не съм го пробвала така на бутилка.
11.05.2016 16:19
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Все се каня да опитам пиле върху бутилка, и накрая ще взема да пробвам, да го пекна по кози начин.
11.05.2016 15:08
3
1
Покажи всички подкоментари