Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Крехко говеждо с бяло вино

Крехко говеждо с бяло вино

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Крехко говеждо с бяло вино
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
11/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
92 мин.
Порции
4
"Говеждото месо е капризно за приготвяне, но приготвено правилно - ще си загубите ума по него"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 800 - 900 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 30 - 40 г
  • лук - 4 глави
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • чубрица - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на големи хапки, слага се в купа с капак и към него се прибавят: нарязан на полумесеци лук, нарязан на ситно магданоз, подправките, виното и водата. Разбърква се хубаво, затваря се купата и се оставя в хладилника за поне 2 часа.

След като месото се е мариновало, в йенска купа или гювеч изваждаме само месото и го нареждаме в купата, след което изсипваме отгоре цялата марината (целта е лукът да остане най-отгоре) и натрошаваме маслото.

Слагаме да се пече/задушава само на долен реотан в умерена фурна за около 40 минути, след което включваме и горния реотан и увеличаваме малко градусите, отнема още около 40 минути, за да се сготви напълно. Сервираме и поръсваме със ситно нарязан пресен джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Супер вкусно и апетитно.
11.05.2016 14:46
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
страхотна рецепта
11.05.2016 14:34
1
Покажи всички подкоментари